dilluns, 11 de febrer del 2013

Què passarà amb la meva mascota?


Tenir un bebè a casa no és incompatible amb tenir mascota. No cal que us desfeu del vostre animal de companyia, que, de fet, és un més de la família.
El que sí s’ha de tenir en compte és que s’haurà d’extremar la neteja de la llar per evitar que pèls de gat, de gos... corrin per terra i puguin anar a parar al cos del nadó, s’haurà de rentar bé les potes de l’animal cada vegada que surti al carrer i sobretot controlar les deposicions. La casa amb un bebè, ha d’estar com una patena, per tant, si tenim animals, haurem de perseverar amb la neteja.  

Relació mascota-nadó.
La mascota, serà pel nen, un més de la família, ja que creixerà al seu costat i s’hi haurà de relacionar. D’entrada, però, l’estrany serà el bebè. El que primer vivia amb nosaltres era l’animal i haurem de treballar per tal que aquest accepti que tindrà un nou membre a la família.
Després del part, quan el pare vagi a casa (per dutxar-se, per treure el gos, per buscar roba, menjar o dormir una mica) portarà alguna peça de roba que hagi estat en contacte amb el bebè i li deixarà a la mascota per què es comenci a familiaritzar amb la seva olor.  

En el cas dels gossos, el dia de l’arribada a casa serà molt important que els pares i els nens arribin sols a casa, ja que si portessin convidats, l’animal podria creure que el petit és també un convidat, dels que passada una estona marxen.
Sense por, els pares deixaran que el gos olori al petit, que pugui recordar la olor de la peça roba que anteriorment li ha dut el pare. Si el gos olora el bebè no passa res, de seguida el podem rentar amb una tovalloleta, i per contra el gos haurà vist que hi ha una personeta nova a casa.

Serà molt important sempre saludar a l’animal primer i fer que totes les visites saludin a la mascota abans que al nadó, evitarem molts gelos.