dilluns, 11 de febrer del 2013

Mal de dentetes




A partir dels sis mesos aproximadament aniran sortint les primeres dentetes. Cada nen té el seu ritme i en alguns casos als 10 mesos poden haver sortit sis dents  o als 11 mesos tenir-ne només dues. El que sí passarà en tots els casos és que el bebè bavejarà molt durant les setmanes que estigui sortint una dent i que intentarà mossegar tot allò que estigui al seu abast.

Hi ha dues coses que podrem fer per calmar el mal de dentetes. D’una banda, tenir a punt una bona pila de mossegadors, tan de nevera (joguines que es posen una estona a la nevera i amb la fredor clama les genives) o quan el nen ja no pot més, posar-li bàlsam primeres dents.

No se us acudeixi fer servir res més que aquest tipus de bàlsam indicat per aquesta dolència.
No poseu apiretal ni dalcy sobre les genives. (En algun lloc vaig llegir que una dentista explicava que no té cap sentit aplicar medecines d’aquest tipus a les genives i que té el mateix poc sentit que fregar-nos un gelocatil a la geniva quan ens fa mal un queixal.)

Tampoc cal que gasteu diners amb boletes d’homeopatia. No serveixen de res. El mal de genives és intens i, en un moment de dolor insuportable, tenir a mà el bàlsam ajudarà de veritat. Ja que l’efecte que fa és adormir la geniva, per això el petitó nota que el dolor es calma. Però no se’n pot abusar, llegiu-vos bé el prospecte.

Les primeres dents que solen despuntar són les pales de baix, seguides de les de dalt i després poc a poc ja van sortint la resta. Essent les últimes els queixals.