dilluns, 11 de febrer del 2013

Cotxet, maxicosi, cadireta?



El cotxet és el primer carro en el que portarem el bebè. El més comú és el que es ven en format trio, format per un cabàs, una cadireta i una cadireta de cotxe, més coneguda com a maxicosi.

El bebè ha d’anar completament estirat durant els primers mesos, com a mínim tres o cuatre. Per tant al principi farem servir l’accessori tipus cabàs.

El maxicosi té forma de cadireta de cotxe, s’acobla a l’estructura del cotxet i al cotxe. Però serveix només per portar el nen fins al cotxe i com a cadireta per viatjar. La postura en la que queda el bebè dins el maxicosi és antinatural i no és gens aconsellable dur a passejar la criatura en aquest accessori. 

Quan la criatura ja se sostingui asseguda o quan veieu que està incòmode al cabàs, podeu passar-la a la cadireta de passeig. Primer mirant cap als pares i després mirant cap al carrer, en cas que pugui posar-se cap a les dues direccions.

Les cadiretes de passeig que venen amb els cotxets trio no són gaire lleugeres, hi ha qui en el moment de fer el canvi (entre els 4 i els 6 mesos) es compra una cadireta de passeig lleugera, la més coneguda és la McLaren, que ocupa poc espai plegada perquè es tanca tipus paraigua i pesa poquíssim, però hi ha moltes marques amb preus molt diversos. El meu consell és que si heu d’ajustar pressupost, o bé compreu un bon cotxet trio i no canvieu a cadireta lleugera o bé agafeu un cotxet senzill i invertiu en una bona cadireta, ja que durarà com a mínim any i mig.

Si us heu gastat molts diners en un súper cotxet i heu de comprar després una cadireta lleugera, no amortitzareu la inversió. Aleshores, o bé feu servir més temps la cadireta del cotxet trio o compreu un cotxet més econòmic, només pels primers mesos.

Els imprescindibles del cotxet.
Al cotxet hi haureu de penjar una bossa (no escatimeu en això, que ha de durar al menys dos anys) amb alguns articles imprescindibles per sortir al carrer.

Un canviador, diversos bolquers, tovalloletes, un pitet, una cullereta, el cobertor de pluja pel cotxet i potser un body per possibles desastres, pipo de recanvi si el bebè en fa servir, bibi amb aigua i potet dosificador de llet de continuació, si no fa pit. Si feu lactància, seria bo portar uns discs de recanvi.

En funció de com sigui el cotxet les nanses de la bossa hauran de ser per penjar de cada banda individuals o en forma de cinta correguda.

Quan faci fred, a l’hivern haureu de comprar un sac que s’adapti a la cadira, que tapi les cames del nen i amb cremalleres als laterals. Quan més gruixut i reforçat amb polar per dins, millor. Més val dur-lo destapat si fa calor que no pas que es refredi i passi fred. De sacs d’aquest tipus n’hi d’universals i mentre no faci fred d’hivern és aconsellable tenir a mà una manteta, un fular o algun teixit que ens permeti tapar al petitó en cas de vent. 



foto bolsa: kiwisac